آموزش
 
درباره وبلاگ


بی سواد فردا کسی است که عکاسی نداند (موهولی ناگی )
آخرین مطالب
پيوندها
  • عینک آفتابی
  • ردیاب جی پی اس ماشین
  • ارم زوتی z300
  • جلو پنجره زوتی

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان هنری و آدرس aks59.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 2
بازدید ماه : 44
بازدید کل : 32022
تعداد مطالب : 39
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1



عکاسی




 

 
 
 
مغز انسان، اعوجاج های تصویری را به میزان زیادی جبران می کند، بنابراین شما همان چیزی را می بینید که انتظار دارید. ولی متاسفانه دوربین عکاسی، همه این اعوجاج ها را عینا ثبت می کند.
مشکل
عکس هایی که موضوعاتی با خطوط صاف شاخص دارند، نظیر نمای کناری یک ساختمان، هنگام چاپ یا مشاهده روی صفحه نمایشگر، غالبا نامطلوب جلوه می کنند چون خطوط موجود در آنها متقاطع به نظر می رسند. همچنین شکل های معمولی، حالتی فرورفته یا برآمده پیدا می کنند.
تحلیل
تغییرات اندازه در قسمت های مختلف عکس، ناشی از تفاوت بزرگ نمایی است. به عبارت دیگر قسمت های مختلف یک منظره با مقیاس های مختلف ثبت می شوند. این اتفاق به سبب اختلاف فاصله دوربین و بخش های مختلف موضوع، رخ می دهد. به عنوان مثال، هنگامی که در سطح خیابان از منظره یاب دوربین به یک ساختمان نگاه می کنید، بام ساختمان نسبت به شما دورتر از کف آن است و این موضوع با نشانه رفتن دوربین به سمت بالا برای عکسبرداری از تمام ساختمان، تشدید می شود. در نتیجه قسمت های دور نسبت به قسمت های نزدیک، کوچک تر به نظر خواهند آمد.
راه حل
ابتدا کل عکس را انتخاب کنید و با استفاده از ابزار Distortion یا Transformation عکس را به شکل طبیعی برگردانید. اگر تغییرات بزرگ نمایی در دو سطح (بعد) وجود داشته باشد، هر دو همگرا خواهند بود و در این حالت باید هر دو را اصلاح کنید.
راه اجتناب از مشکل
هنگام عکسبرداری، محل خود را با دقت انتخاب کنید و سعی کنید ترکیب بندی عکس را به نحوی انجام دهید که خطوط مرکزی حتی الامکان عمودی قرار گیرند. ضمنا مراقب تقارن دو قسمت میانی عکس باشید.
به جای آنکه دوربین را به سمت بالا نشانه روید تا قسمت بالای ساختمان یا هر سازه مرتفع دیگری را در عکس منظور کنید، موقع عکسبرداری در مکانی قرار گیرید که از سطح زمین بالاتر باشد. به این ترتیب شاید قادر باشید تا دوربین را با مرکز موضوع همسطح کنید و اختلاف مقیاس قسمتهای مختلف آن را هنگام ثبت توسط دوربین، به حداقل برسانید.
Feb
بسیاری از عناصر مزاحم کوچک را می توان با بکارگیری تکنیک های دیجیتال، حذف کرد یا به حداقل رساند. مگر در مواردی که مشکل اساسی در عکس وجود داشته باشد.
 
 
مشکل
هنگام عکسبرداری از یک موضوع، ممکن است به عوامل مزاحمی که در قاب تصویر قرار می گیرند توجه نکنید. برخی از آنها اشیا کوچکی هستند مثل لفاف شکلات. ولی حتی روشنایی خارج از فوکوس هم می توانند مشکل ساز باشند.
تحلیل
اغلب دوربین ها، منظره یاب های کوچکی دارند که دیدن جزئیات کامل موضوع در آنها دشوار است. به علاوه، گاهی اشیا دور دست که به نظر غیر واضح می رسند، در محدوده عمق میدان لنز قرار می گیرند. بعضی عوامل نیز اجتناب ناپذیرند، نظیر کابل های تلفن در پس زمینه یک منظره.
راه حل
شاید نیازی نباشد که عامل مزاحم را بکلی حذف کنید و تنها کاهش اختلاف آن با نواحی همجوار کفایت کند. شیوه معمول برای دستیابی به این هدف، شبیه سازی (cloning) است( تکثیر یک ناحیه از عکس و قرار دادن آن بر روی ناحیه دیگر). برای مثال، آسمان آبی را به راحتی می توان روی کابل هایی که از آن می گذرند، شبیه سازی کرد. البته باید در استفاده از بخش هایی که از لحاظ نور و رنگ سازگار باشند، دقت شود. اگر شبیه سازی را از روی نزدیک ترین ناحیه نسبت به شیء مورد نظر انجام دهید، نشکل زیادی باقی نمی ماند.
همچنین می توان با اشباع زدایی پس زمینه، تاثیرات ناخواسته آن را کاهش داد. برای این کار پس از انتخاب پس زمینه، از کنترل colorsaturation استفاده کنید. البته می توان از ابزار saturation یا sponge نیز برای اشباع زدایی موضعی، بهره گرفت. روش دیگر، تارکردن پس زمینه با بکارگیری فیلتر blur است. برای انتخاب پس زمینه، از لبه های پرشکل( featheredge) با پهنای باریک استفاده کنید تا وضوح خطوط محیطی موضوع، حفظ شود. اگر تنظیمات لازم را با دقت انجام ندهید، حاشیه منطقه انتخاب شده، کاملا قابل تفکیک خواهد شد. توجه کنید که در عکس های کوچک، میزان تاری باید بیشتر از عکس های بزرگ باشد.
 
 
دو عاملی که می توانند به طور جدی باعث افت کیفیت تصویر شوند، غبار و اغتشاش هستند. غبار، در نتیجه نشستن مواد خارجی مانند مو، ریگ، شن و ذرات بسیار ریزی از این قبیل بر روی فیلم و یا حسگر نوری دوربین دیجیتال است. اغتشاش که معمولا به صورت پیکسل های ناهمگن با پیکسل های مجاور جلوه می کند، در نتیجه استفاده از حسگرهای نوری و یا اسکنرهای نامرغوب ناشی می شود.
با استفاده از فیلترهای موجود در نرم افزارهای ویرایش تصویر، می توان اغتشاش را کاهش داد. ولی این کار تنها در صورتی ممکن است که خال های شلوغ از نظر اندازه بسیار کوچک تر از پیکس های تشکیل دهنده اطلاعات اصلی عکس باشند. اگر وضعیت چنین نباشد، آنگاه اعمال فیلتر دیجیتال باعث از بین رفتن اطلاعات اصلی تصویر علاوه بر اغتشاش آن خواهد شد.به خاطر در معرض هوا قرار گرفتن قطعات داخلی دوربین های تک عدسی انعکاسی دیجیتال (D-SLR) هنگام تعویض لنز، غبار به طور بالقوه دشمنی خطرناک برای اینگونه دوربین ها به شمار می رود و به طرز اغراق آمیزی در تصویر ثبت خواهد شد. در دوربین های فیلمی این مشکل فقط کادری را که غبار روی آن نشسته است تحت تاثیر قرار می دهد ولی در دوربین های دیجیتال تا زدودن ذره از روی حسگر، غبار کماکان هر عکسی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.  
Dec
·         تفسیر درست رنگ ها در تصاویر به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها اطمینان از همخوانی بین دوربین و منابع نور است.
·         مشکل
تصاویر گرفته شده در داخل ساختمان ها به شکلی غیر طبیعی دارای ته رنگ نارنجی یا زرد هستند. مشکل ته رنگ های نادرست، برای بعضی از تصاویر گرفته شده در فضای باز به گونه دیگری اتفاق می افتد: در این عکس ها ته رنگ های آبی به شکلی غیر طبیعی سرد جلوه می کنند. در شرایط دیگر، تصاویر گرفته شده در زیر نور لامپ های فلورسنت کلا سبز به نظر می رسند. رفع این قبیل مشکلات در صحنه های روشن شده با ترکیبی از نورهای طبیعی و مصنوعی مشکل است: اگر نور نارنجی ساطع شده از لامپ را با استفاده از فیلتر آبی و یا فیلم تنگستن جبران کنید، آنگاه نور دریافتی از پنجره بسیار آبی به نظر خواهند رسید، و اگر نور سرد دریافتی از پنجره را اصلاح کنید، آنوقت نور لامپ بسیار نارنجی ظاهر خواهد شد.
تحلیل
تمامی سیستم های ثبت تصویر، خواه آنالوگ و خواه دیجیتال، فرض می کنند که نور موجود در صحنه دارای طیف کامل رنگ است. حال اگر این طیف کامل نباشد و یا قسمتی از طیف از بقیه طول موج های نور قوی تر باشد، آنگاه هر موضوع مورد تابش در صحنه تحت تاثیر قوی ترین رنگ این نور قرار خواهد گرفت. ما نور گرم داخل اتاق را که به طور واقعی بسیار نارنجی و یا زردتر از چیزی است که " می بینیم" تجربه نمی کنیم. این تفسیر رنگ به دلیل قابلیت انطباق پذیری چشمان ما با محیط اطراف و نیز به دلیل " فیلتر کردن" نور بوسیله مغز است. به همین ترتیب ما به ندرت متوجه ته رنگ آبی نور موجود در سایه ها و روزهای آفتابی می شویم زیرا چشمان و مغز ما این ته رنگ ها را جبران می کنند.
راه حل
·         بسته به اینکه از فیلم و یا فناوری دیجیتال برای ثبت تصویر استفاده می کنید راه حل های متفاوتی برای تعادل رنگ ها وجود دارند.
·         سیستم های بر مبنای فیلم
·         با توجه داشتن به منبع اصلی نور در صحنه، فیلمی مناسب با آن انتخاب کنید. برای عکاسی داخل اتاق ها و در نور مصنوعی، از فیلم های تنگستن استفاده کنید. این نکته و نکته بعدی به خصوص بیشتر در مورد اسلاید صدق می کند. در مورد نگاتیو، جبران رنگ در مرحله چاپ تا حدودی امکان پذیر است.
·         از فیلترهای رنگی برای متعادل کردن رنگ و نور در صحنه استفاده کنید.
تصاویر اسکن شده
·         بسیاری از اسکنرها قادرند که هنگام عمل اسکن همزمان رنگ ها را نیز تنظیم کنند.
با استفاده از نرم افزارهای ویرایش تصویر، امکان تنظیم رنگ با دقتی به مراتب بیشتر از اسکنرها امکان پذیر است.
·         دوربین های دیجیتال
·         بسیاری از دوربین های دیجیتال، به طور خودکار جبران رنگ را با فناوری "تعادل رنگ سفید"(White Balance) انجام می دهند. آنها رنگ های موجود در نور دریافتی را تجزیه کرده و تعادل بین آنها را برقرار می سازند.
·         همانند عکس های اسکن شده، ته رنگ های ناخواسته رنگ در فایل های دیجیتال را نیز می توان با استفاده از نرم افزار از میان برد. باید به یاد داشت که اصلاح رنگ (حداقل به طور کامل) لزوما در همه موارد کار مناسبی نیست. گاهی اوقات ته رنگ های تند و حاکم در یک عکس به ماهیت و ایجاد یک " جو" خاص کمک زیادی می کند.
راه اجتناب از مشکل
·         از عکاسی در شرایطی با نورهای ترکیبی( طبیعی و مصنوعی) پرهیزب کنید مگر آنکه آگاهانه خواستار نتایج غیرمنتظره حاصل از چنین شرایطی باشید.
از گرفتن عکس هایی که نور در تعیین هویت آن اهمیت زیادی دارد، در زیر نورهای فلورسنت خودداری کنید. اصلاح ته رنگ های ناشی شده از این منبع نور حتی با نرم افزار نیز کار مشکلی است.
·         از آنجایی که اصلاح رنگ اعمال شده توسط فیلترهای رنگی لنز به صورت تقریبی است، صرفا به آنها برای اصلاح صحیح رنگ اتکا نکنید، نرم افزارها این کار را بسیار دقیق تر و بدون عوارض جانبی فیلترها انجام می دهند.
Dec
ساختمان ها و بناهای تاریخی همیشه موضوعاتی جالب برای عکاسی بوده اند. اما در عین حال این موضوعات می توانند اعوجاج آزاردهنده ای را در عکس ها بوجود آورند.
 
مشکل
به نظر می آید که بناهای بلند مثل ساختمان ها، درخت ها و تیرهای چراغ برق که به دوربین نزدیک بوده و نیز در سطح بالاتری قرار دارند، طوری به عقب خمیده شده اند که گویی در حال سقوط هستند.
تحلیل
این اعوجاج هنگامی رخ می دهد که حین گرفتن عکس، دوربین به سمت بالا متمایل می شود. در نتیجه عکس قسمت بیشتری از پیش زمینه را در مقایسه با ارتفاع موضوع ثبت می کند.
راه حل
·         عقب تر بایستید و دوربین را در حالت تراز نگاه دارید. در این حالت دوربین پیش زمینه بیشتری را در عکس خواهد گنجاند ولی می توانید بعدا آن را قیچی کنید.
·         از یک لنز و یا زاویه باز استفاده کنید. با این حال به یاد داشته باشید که دوربین را دقیقا افقی نگاه دارید زیرا لنزهای زاویه باز در اعوجاج بوجود آمده اغراق می کنند.
·         در صورت ناچار بودن، در هر حالت عکس گرفته سپس با استفاده از نرم افزارهای ویرایش تصویر آن را اصلاح کنید.
·         از لنزهای متغیر(shift lens) استفاده کنید. هرچند که قیمت این لنزها فوق العاده بالاست ولی از نظر فنی، این بهترین راه حل است.
گوشه های تصویر سایه دار و یا تیره به نظر می رسند. این گوشه ها، مقداری تار نیز هستند و منتهی الیه گوشه های تصویر کاملا به سیاهی تمایل دارند.
تحلیل
این مشکل معمولا به خاطر لبه طولانی لنز( در نتیجه نصب چند فیلتر به طور همزمان) اتفاق می افتد. این خطا مخصوصا در مورد لنزهای زاویه باز همچنین می تواند در اثر نصب نامناسب کلاهک لنز(
hood) و یا عمیق بودن بیش از اندازه آن نیز بروز کند.
راه حل
اگر مناطق تیره در تصویر کوچک باشند، این خطا را می توان با شبیه سازی( cloning) از روی مناطق همجوار اصلاح کرد. افت نور را نیز می توان با Radial Graduate و یاFill Gradient و با آزمودن درجات مختلف تاریکی و شفافیت این ابزارها اصلاح نمود.

راه اجتناب از مشکل
اگر هنگام استفاده از فیلترها و کلاهک لنز دقت به خرج دهید، به راحتی می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید. مشکل افت نور به عنوان یک پدیده اپتیکی( و نه استفاده نابجا از فیلترها) را نیز می توان با استفاده کردن از دیافراگم های بسته تر و همچنین لنزهای مرغوب تر تا حد زیادی کاهش داد.
Dec
نورهای پراکنده لنز(flare) 
لکه های درخشان نور که گاهی با حاشیه های رنگی همراه هستند را نورهای پراکنده لنز می خوانند. لکه ها بعضی اوقات به صورت تکی و گاهی چندین عدد از آنها از منبع نور سرچشمه گرفته و به صورت یک خط در تصویر امتداد می یابند.
تحلیل
این قبیل خطاها غالبا در اثر انعکاسات داخل لنز روی می دهد. نورهای پراکنده و منتشر شده از منبع نور پس از ورود به لنز، در دیواره های آن منعکس شده و بر روی فیلم یا حسگر ثبت می شود.
راه حل
هنگام کار بر روی یک فایل دیجیتال لکه های کوچک را می توان به آسانی با شبیه سازی مجاور و با استفاده از ابزار clone stamp اصلاح نمود. هرچند که ترمیم لکه های بزرگ تر به خاطر کوچک تر شدن نواحی سالم بر روی تصویر دشوارتر است.
راه اجتناب از مشکل
برای جلوگیری از ورود نورهای پراکنده به لنز، از یک کلاهک لنز مناسب استفاده کنید. تا آنجایی که امکان دارد از نشانه رفتن دوربین به طور مستقیم به سمت منابع درخشان و پر تلالوی نور خودداری کنید. اگر با این وجود به خاطر اقتضای موقعیت، مجبورید که منبع نور را در تصویر بگنجانید، از دیافراگم های بسته تر استفاده کنید تا میزان انعکاسات داخلی به حداقل برسد.
Nov                                         مممممم
 
تصویر غیر واضح و تار به نظر می رسد. کنتراست کم و مرز نقاط روشن (Highlights) قابل تشخیص نیست.
تحلیل
عواملی مانند لنز یا فیلتر آلوده به گرد و غبار، فوکوس نامناسب، قطعات اپتیکی آسیب دیده، لرزش دوربین و یا حرکت موضوع حین عکسبرداری، به تنهایی و یا به صورت ترکیبی، می توانند در عدم وضوح تصویر موثر باشند.
راه حل
می توان بوسیله تنظیم کننده های Curves یا Levels موجود در نرم افزار، به بالا بردن کنتراست و بهبود کلی تصویر کمک کرد. همچنین اعمال فیلترهای sharpen یا UnsharpenMask نیز احتمالا باعث بهتر شدن کیفیت خواهد شد. برای منفرد کردن موضوع از محیط اطراف ( غالبا پس زمینه)، محیط اطراف موضوع را انتخاب کرده و فیلتر Blur را اعمال کنید.
راه اجتناب از مشکل
لنز و فیلتر آن را همواره تمیز نگه دارید. برای استفاده از زمان های طولانی تر شاتر و یا هنگام استفاده از لنزهای تله فوتو از سه پایه استفاده کنید. در صورت دسترسی، از لنزهای تله فوتوی با امکان تثبیت تصویر (image-stabilization) استفاده کنید.
هر شخصی که از موضوعاتی مانند ساختمان ها و آثار معماری عکس تهیه کرده باشد، به نوعی با مسائل مربوط به اعوجاج تصویر آشنایی دارد.
مشکل
استفاده از یک لنز با فاصله کانونی فوق العاده کوتاه، منجر به بوجود آمدن جلوه " چشم ماهی" (
fish-eye) می شود که در بسیاری از موارد ناخواسته است. خطوط مستقیم موجود در هر موضوعی ( مانند خطوط ظاهری ساختمان ها، خط افق و دکوراسیون داخلی اتاق ها) کمانی شکل، و یا حداقل دارای انحنا به نظر می رسند. این تحریف خطوط که اصزلاحا "اعوجاج" نامیده می شود، در لنزهای زوم چشمگیرتر از لنزهای معمولی است.
تحلیل
اعوجاج، نتیجه تغییرات جزئی در بزرگ نمایی تصویر در کادر آن است. لنزهایی که از نظر ساختمانی قرینه نیستند، خصوصا مستعد این نوع تحریف تصویر هستند. بنابراین غیر قرینه بودن ساختار لنزهای زوم، به معنی افزایش امکان وقوع اعوجاج، در این نوع لنزهاست.
راه حل
اصلاح به وسیله نرم افزارهای ویرایش تصویر امکان پذیر است. با این وجود تبدیل خطوط دارای انحنا به خطوط صاف، دشوارتز از اصلاح خطوط کج خواهد بود. فیلتر Spherize می تواند انتخاب مناسبی برای تصحیح این اعوجاج باشد.
راه اجتناب از مشکل
* از قرار دادن خطوط صاف مثل خط افق و یا تقاطع دو دیوار، در نزدیکی لبه کادر خودداری کنید.
* از به کار بردن فواصل کانونی فوق العاده( چه کوتاه و چه بلند) هنگام عکاسی با لنزهای زوم اجتناب کنید.
* در موقع استفاده از لنزهای زوم، از فاصله کانونی استفاده کنید که دارای حداقل اعوجاج است( معمولا این فاصله در میانه دامنه دو فاصله کانونی لنز قرار دارد).
* خطوط مستقیم مهم را در میانه تصویر کادربندی کنید. یعنی جایی که اعوجاج به حداقل می رسد  
مشکل موج       Moire
یکی از ایراداتی که می تواند کیفیت تصاویر ثبت شده توسط دوربین های دیجیتال را تحت تاثیر قرار دهد موج Moire است. این مشکل هنگامی اتفاق می افتد که صفوف منظم حسگرهای دوربین با خطوط منظم موجود در موضوعاتی مثل تارو پود پارچه تداخل پیدا می کنند. روی هم افتادن این دو الگوی منظم که ضمن عدم تشابه با یکدیگر، کاملا در یک ردیف نیز قرار نگرفته اند، به ایجاد خطوطی موجی شکل روی تصویر منجر می شود. این موج گاهی به صورت نوارهای رنگی و گاهی به صورت نوارهای تیره و روشن در تصویر دیده می شوند. برای حل این مشکل، Kodak راه حل پیشرفته ای بنام "Anti Aliasing Filter" را ابداع کرده است. شرکت های دیگر نیز از فیلتری بنام "Low Pass" برای رفع این اشکال استفاده می کنند. این فیلترها با حذف کردن اندکی از جزئیات تصویر، آن را "ملایم" می کنند.
مطالبيمتر
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







جمعه 2 فروردين 1392برچسب:, :: 8:44 ::  نويسنده : حیدرپناه